perjantai 6. maaliskuuta 2015

Uusi perheenjäsen--> raskauskiloista eroon pääseminen

Tämä blogi hiljeni viime vuonna kun sain positiivisen raskaustestiin tammikuussa 2014.
Silloin laihdutus ja dieettaminen lässähtivät pahoinvointeihin ja sainhan kerättyä taas massaa kuten esikoisen kanssa.

Nyt kun kupous on yli 5 kk vanha ja painokin alkanut itsekseen hieman tippua ja luotan että imetys ei kärsi niin uskallan taas tavoitella pienempää vaatekokoa ja parempaa oloa.

Lähtöpaino nyt on 74,5kg. Aloitin maanantaina juoksukoulun eli täältä löytyy: Juoksuohjelma 11 viikkoa

Uskoin että en jaksa juosta sitä vaadittua 2 minuuttia mutta höpö höpö menisi enemmänkin!
Olen myös piristynyt vaikka yöllä tulee herättyä sen sata kertaa pojan syöttämiseen ja muihin hulapaloihin.

Herkuttelut on aika iso osa arkea, mutta nyt käytössä on n. herkkukippo eli vain sen verran saan kerralla syödä, jos esim. miehellä tekee mieli sipsiä niin minä saan vain pienen kipollisen. Sekin tullut tässä todettua oikein toimivaksi. Ei edes herkkuja tee mieli kun tulee liikuttua enemmän.

Seuraava askel olisi lihaskuntoharjoittelun aloitus. Syömisiin en vielä niin puutu, kuin herkkujen rajoittamisella. En halua vaarantaa imetystä, ja muutenkin syöminen on nyt sinänsä ihan hyvää ollut sillä tulee aterioilla syötyä kasviksia ja aamulla puuroa ja vedettyä proteiinia rahkan tai raejuuston muodossa.

Kävin raskauden aikana fysioterapeutilla joka totesi mun polviongelmien johtuvan ylitaipuvista nivelistä. Mm miksei kukaan muu sitä tajunnut, siis nää polvet on ihan kierot???
Eli lihaskuntoharjoittelussa tulisi ottaa huomioon polvia vahvistavia lihaksia jne. Ja etten väännä polvia liian taakse.

Tavoite olisi päästä sinne 67kg mitä painoin suuunilleen ennen raskautta, jotta nuo lukemattomat farkut ja vaatteet mahtuisi kesällä päälle. Sillä tällä hetkellä tasan yhdet farkut käytössä, koska odotushousuihin en enää palaa.

Motivaatio ja into on kova, olo kuin supernaisella! Kait se tuo kevät tekee sen, ja olen valmis sanomaan lumelle HEI HEI, laajenee ulkoilumahdollisuudet koko perheen kanssa eikä jalka luista jäällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti